torek, 12. avgust 2014

50 NAJ NASVETOV ZA VITKO POSTAVO

Hojla:)

Ponujam ti odlične nasvete, s katerimi lahko kar se da hitro pridobiš sanjsko vitko postavo;)

V vsakem delu bom objavila en nasvet, ter ga zelo natančno opisala. Zelo bi bila vesela za kakršnekoli komentarje - tudi kritike, kajti konec koncev sem tudi človek iz mesa in krvi, kakršen si tudi ti, vendar mogoče malenkost bolj zdrav:) Enjoy !!

____________________________________________________

01 NE ODRECITE SE VSEM UŽITKOM!

MARSIKDO, KI IMA NEKAJ KILOGRAMOV PREVEČ in bi rad shujšal, se je naenkrat pripravljen odreči vsem dobrota sveta. Nič več smetane, nič več čokolade, nič več hamburgerjev. In ko z jedilnika črtamo vse priljubljene kalorične poslastice, nas odrekanje popelje v črn obup. Našim sivim celicam, ki živijo v pričakovanju novih čutnih užitkov, tako turobno vzdušje nikakor ni všeč. Že po nekaj dnevih se v velikih možganih 'zakuha' upor in takrat z občasnimi jurišnimi napadi na vse mastno in sladko uveljavijo pravico do gurmanskih užitkov - naj je naša volja še tako močna. 

PRI JEDI UŽIVAJMO
Če si kratimo vse kulinarične užitke, nam kljub najboljšim namenom kaj hitro premaga nezadovoljstvo. Glava se kmalu začne dolgočasiti in išče vedno novo hrano, pa čeprav je bilo v "dovoljeni" dietni jedi dovolj kalorij in je bil tudi krožnik primerno obložen. Toda tudi čutilne celice bi bila rade zaposlene - seveda tudi tiste, ki se odzivajo na sladko. 
    Če jemo v miru in predano, se v možganih vključijo centri za nagrado. Če pa si ne vzamemo niti toliko časa, da bi se res zavedali tega, kar smo si naložili na krožnik, hrano samo goltamo vase. 
   Pomagajmo si tudi z izleti v svetove neznanih užitkov. Narava nam je namreč vcepila tudi hrepenenje po doživetjih in čustvenem veselju, zato ga izkoristimo. 


JAZ SI PA PRIVOŠČIM!

- NIKOLI MIMOGREDE
Jejte vse, kar vas mika. Ampak vzemite si čas: še tako majhen prigrizek položite na krožnik, se usedite za mizo in si ga v miru oglejte, kakšna poslastica je pred vami.

- KUPITE LE TISTO, KAR VAM ZARES TEKNE
Marsikdo kupuje leta in leta pusti sir, čeprav mu je veliko ljubši polnomasten. Kaj, če bi si enkrat za spremembo spet kupili tisto vrsto sira, ki jo imate najraje? Toda nikar je na hitro ne pobašite, temveč si vzemite košček in ob njem resnično uživajte.

- PRVI GRIŽLJAJ JE NAJOKUSNEJŠI
Osredotočite se za trenutek na blagodejni okus in prijeten občutek, ki vam ga daje vaša priljubljena jed. Odložite pribor in po vsakem grižljaju razmislite, ali vam naslednji pričara še več užitkov. Če menite, da ne, preprosto prenehajte.

- NOVOSTI ZA ČUTE
Svoji osebni knjižnici dišav in okusov tu in tam privoščite kakšno fino novost, hkrati pa osvežite tudi dobre stare, morda že malce pozabljene okuse. 


___________________________________________

Tako, upam da ti je bil članek všeč. Lepo se imej! ;) In ne pozabi uporabiti prvi nasvet do vitke postave ;)